VM

Rijwoning in stadscentrum

Verbouwing

Een bestaande rijwoning met 2 wooneenheden wordt omgevormd tot een toegankelijke eengezinswoning voor een ouder paar. Haar ligging in het historische stadscentrum met de belangrijkste voorzieningen binnen wandelafstand is hiervoor de uitgelezen plek.


Het gebouw  strekt zich uit over 4 bouwlagen en beschikt achteraan over een ingesloten koer.


Een centraal ingebrachte liftkoker bedient gelijkvloers tot zolderverdieping. De woning is opgevat als een doorzonwoning, waarbij de leefruimtes zowel aan de oostelijke stadsgerichte voorzijde als de westelijke private achterzijde worden geschikt. De koer wordt ingericht als een beschut terras. De zolderverdieping wordt met een dakkapel vooraan, een grote raampartij achteraan en een ruim dakterras opgeherwaardeerd tot een zonnige leefruimte met breed zicht over de stad. Op het gelijkvloers vind je vooraan een functionele zone met garage en fietsenberging.


Aan de markt volgt de woning de klassieke ritmische raamtypologie van haar omgeving. Aan de koerzijde doet ze erg hedendaags aan met een strakke uitbouw, kamerhoge raampartijen en een centraal bovenlicht dat daglicht tot diep in de woning brengt.


Deze klassiek geïnspireerde stadswoning met niet-klassieke indeling is hiermee volledig afgestemd op een aangename oude dag.

Plaats: Diest

Bouwjaar: 2021-2022

Bouwheer: Priv├ę