OA_BTSM

Duurzame renovatie van schoolsportzaal

Renovatie

Plaats: Boutersem

Bouwjaar: 2020 - 2021

Bouwheer: Gemeente Boutersem

De bestaande schoolsportzaal is volledig gestript. Bebouwing die verouderd is of technische mankementen vertoont – zoals de aangrenzend kleuterklassen en kleedkamerzone – wordt gesloopt. Tegelijk wordt het gebouw volledig asbestvrij gemaakt.


Een nieuw functioneel bouwvolume met vooraan o.a. kleedkamers en achteraan verhuurbare clubbergingen schikt zich rond de zaal, buiten de schooluren geschikt voor G-sporters.


Hedendaagse zelfvoorzienende technieken wekken stroom op voor de complete gemeentelijke site, warmwaterproductie gebeurt via zonnepanelen. We gebruiken eenzelfde gevelprincipe als de bestaande aangrenzende sporthal en voegen frisse accenten toe via een afwijkend metselwerkpatroon, een uitnodigende centrale inkomhal en een luifel.


Binnen zetten lichte robuuste materialen de toon, met hier en daar een kleurtoets. Nieuwe sporttoestellen en een nieuwe sportvloer maken het plaatje compleet. Het opzet om schoolsportzaal en gemeentelijke sporthal visueel en functioneel om te vormen tot 1 sportcentrum bruikbaar voor school én sportclubs, is hiermee geslaagd