over ons

Samen bouwen aan de toekomst


MEER DAN ONTWERPEN


Het team van AVENIRarchitecten staat voor een multidisciplinaire aanpak op maat van de opdrachtgever.

Elk bouwproject – klein of groot - zien we als een wisselwerking tussen architecturale en stedenbouwkundige kwaliteit, een heldere stabiliteitsstructuur, EPB-conformiteit en energiebeheersing, up-to-date techniciteit en niet in het minst budgetbeheersing en gebruikscomfort. En dit los van een welbepaalde stijl.

Stabiliteits-, technieken-, EPB- en veiligheidscoördinatiestudies kunnen we in eigen huis opmaken of we doen hiervoor beroep op ervaren partners.

De opdrachtenportefeuille is divers: gaande van scholenbouw, zorgsector, (sociale) meergezinswoningbouw, zowel doorgedreven als eerder behoudsgerichte renovaties, nieuwbouw en verbouwing van woningen, interieuropdrachten, haalbaarheidsstudies,…
AVENIRarchitecten gidst je bovendien doorheen de vaak complexe openbare aanbestedingsprocedures.


ENERGIE & TECHNIEKEN


Energiezuinig bouwen levert u als bouwheer grote  besparingen op uw toekomstige energiefacturen op.

Bij onze projecten wordt EPB geïntegreerd meegenomen vanaf het vroegste stadium van het ontwerp en verder verfijnd tot na realisatie en indiening van het dossier bij de overheid. Hiervoor bekijken we van bij aanvang in het ontwerp de thermische isolatie, de oriëntatie, gebruik van hernieuwbare energie, de keuze van ventilatie, etc . . .

STABILITEIT


Binnen onze totaalaanpak voeren wij eveneens de nodige stabiliteitsstudies uit voor eigen architectuurprojecten en voor relatief eenvoudige dossiers (zowel nieuwbouw als verbouwingen). Voor grotere of complexere gebouwen (industrie, appartementen, openbare instellingen en publieke gebouwen, …) werken we samen met gespecialiseerde bureaus.

BOUWADVIES & BEGELEIDING


Heeft u goede ideëen en wilt u een professioneel advies alvorens verder te gaan of wilt u de mening van een expert raadplegen  alvorens een beslissing te nemen, dan kunnen wij u onze ervaring ten dienste stellen in diverse fases van uw plannen.

Dit geldt zowel bij de mogelijke aankoop van een bouwgrond of bestaande woning, advies bij interne verbouwingen, een tweede mening over een architectuuropdracht, hulp bij schade of problemen, etc . . .

OVER ONS

MARYSE VERMEIREN

Zaakvoerder
Burgerlijk Ingenieur-Architect Veiligheidscoördinator

Energiedeskundige

ELISE CONVENTS

Architect

EVY CLAES

Administratie